В інформуванні харків'ян відбулися зміни: що відомо

Харків'яни можуть скаржитися на закриті укриття

У чат-боті “Харків - Твій дім” з'явилися посилання на інформацію про укриття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За даними розробників, посилання на інформацію про найближчі укриття та об'єкти, які працюватимуть при виведенні з ладу критичної інфраструктури можна знайти у розділі меню “Життєзабезпечення та громадська безпека”.

Також у розділі можна знайти контакти, куди можна повідомити про закрите укриття або його неналежний стан. Чат-бот працює за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні Ради оборони ухвалили рішення про дозвіл  на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що проведення навчання офлайн буде можливим лише за умови наявності в закладі освіти спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, готовності системи оповіщення та ін. 

“За умови реалізації цих заходів - засновники закладів освіти та їх керівники мають визначити формат навчання у своїх закладах. Рішення Ради оборони стосується дошкільної, шкільної, фахової, передвищої, вищої освіти”, - уточнив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Він наголосив, що обовʼязковою вимогою повернення учнів за парти є наявність спеціальних укриттів, готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися