Жителів Харкова та області попередили про небезпечний товар

Новітній харчовий продукт чи інгредієнт потребує оцінки з точки зору його впливу на здоров’я споживача

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) щодо небезпечного товару. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію служби. 

У повідомленні від 30 червня 2023 року № 2023.3843-fup8 йдеться про виявлення новітнього харчового інгредієнта L-альфа-гліцерилфосфорилхолін (альфа-GPC) у харчовій добавці. Добавку експортували з Польщі до України. Виробник добавки - Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin. Отримувач - UA FITONE DISTRIBUTION, вул. Ярмаркова 1, м. Кременчук, Полтавська обл., 39600, партія: SSF20124CPE.

“У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутись до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області”, - наголосили у Держпродспоживслужби у Харківській області.

Варто зазначити, що новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт, чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні зросли ціни на електроенергію та пальне, що, на думку експертів, позначиться на вартості товарів та послуг. Політолог Максим Гончаренко зазначив, що подорожчання електроенергії та пального призводить до підвищення витрат підприємців - як на утримання приміщень для ведення бізнесу, так і закупівель.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися