Для ВПО змінили правила отримання грошової допомоги: що відомо

Банківські картки ВПО можуть блокувати

“Ощадбанк” відновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб. Проходити перевірки потрібно буде з 1 вересня 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби банку. Фізичну ідентифікацію відновлюють у зв’язку з закінченням карантину. 

У фінустанові нагадали, що пенсіонери – внутрішньо переміщені особи, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачі соціальної (адресної) допомоги – внутрішньо переміщені особи повинні проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні шість місяців. До отримання ЕПП пенсіонери – внутрішньо переміщені особи повинні проходити фізичну ідентифікацію кожні три місяці.

Фізична ідентифікація проводиться у три етапи:

1. Особисте звернення до будь-якого відділення банку з наступними документами: паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та основна платіжна картка або основне ЕПП.

2. Пред’явлення працівнику фінустанови вказаних документів.

3.  Проведення пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

Якщо вказані категорії громадян не пройдуть ідентифікацію, банк зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком. Після проходження необхідної процедури операції розблокують не пізніше наступного календарного дня.

У фінустанові наголосили, що йдеться про можливе блокування карток, питання припинення нарахування виплат не належить до компетенції банку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині посилять допомогу ВПО




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися