Стало відомо, чому в Харківській області повільно відновлюють електропостачання

Швидкість відновлення електропостачання залежить від багатьох чинників

У Харківській області без світла залишаються 83 населені пункти з 450, які були знеструмлені внаслідок бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

Заступник технічного директора АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський розповів, що більшість з цих населених пунктів - прифронтові, тому енергетики, на жаль, не мають до них доступу.

Без світла залишаються такі населені пункти, як Стрілеча та Глибоке у Липецькій громаді, Гур'їв Козачок та Сотницький Козачок у Золочівській громаді, Вовчанська та Борівська громади, Куп'янськ та села навколо нього аж до Дворічанської громади. 

Ще одна серйозна проблема, яка сповільнює відновлення електропостачання - це щільна замінованість територій. Приміром, на розмінування ліній електропередачі поблизу населених пунктів Гракове та Мосьпанове (Чугуївський район) знадобився цілий рік.

В Ізюмській громаді без електропостачання залишається 21 населений пункт. Там лінії проходять полями та лісами та для повного розмінування потрібна спецтехніка. Є села де зруйновані всі будинки та повністю знищена інфраструктура. У таких населених пунктах електропостачання поки не відновлюватимуть. 

Представник АТ “Харківобленерго” підсумував, що швидкість ремонтних робіт в населених пунктах залежить від багатьох чинників: розташування та військової ситуації, дозволу саперів, наявності жителів, обсягу пошкоджень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як розв'язують проблеми зі світлом та газом у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися