Харківські енергетики отримали важливе обладнання: що зміниться

Обладнання допоможе забезпечити надійність електропостачання споживачів міста Харкова та області

AT "Харківобленерго" отримало силовий трансформатор вартістю майже 36 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію товариства. 

Допомогу передало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), представлене в Україні компанією Tetra Tech. Допомога надійшла в рамках реалізації Проєкту енергетичної безпеки.

Отримана технічна допомога дасть можливість замінити зруйноване енергетичне обладнання внаслідок ракетних обстрілів та забезпечити надійність електропостачання споживачів міста Харкова та області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області без світла залишаються 83 населені пункти з 450, які були знеструмлені внаслідок бойових дій. Заступник технічного директора АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський розповів, що більшість з цих населених пунктів - прифронтові, тому енергетики, на жаль, не мають до них доступу.

Без світла залишаються такі населені пункти, як Стрілеча та Глибоке у Липецькій громаді, Гур'їв Козачок та Сотницький Козачок у Золочівській громаді, Вовчанська та Борівська громади, Куп'янськ та села навколо нього аж до Дворічанської громади. 

Ще одна серйозна проблема, яка сповільнює відновлення електропостачання - це щільна замінованість територій. Приміром, на розмінування ліній електропередачі поблизу населених пунктів Гракове та Мосьпанове (Чугуївський район) знадобився цілий рік.

Швидкість ремонтних робіт в населених пунктах залежить від багатьох чинників: розташування та військової ситуації, дозволу саперів, наявності жителів, обсягу пошкоджень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися