У Харківській області перевіряють власників та житло, де проживають ВПО

Господарів будинків, які неправомірно отримують компенсацію, притягнуть до кримінальної відповідальності

У Зміївській громаді продовжують перевіряти "Прихисток" - Комісія направила три заяви до поліції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради.

Чергове засідання комісії, яка перевіряє домоволодіння, що отримують державну компенсацію за програмою "Прихисток" за ВПО відбулося 11 липня. На засідання запросили власників домоволодінь, у яких під час перевірки спеціалісти не застали вдома ВПО. 

У міській раді нагадали, що такі перевірки проводять систематично, в усіх старостинських округах громади. Заступник Зміївського міського голови Тетяна Тімофєєва зазначила, у звітах, які подають власники житла, потрібно вказувати фактичну кількість днів, коли ВПО проживали у будинку. Адже нерідко, переселенці виїжджають до своїх домівок, чи у справах, а у звітах господарі цих фактів не фіксують, отримуючи компенсацію за всі календарні дні місяця.

Під час перевірки домоволодінь фахівці виявили факти, які вказують на те, що ВПО у будинках не проживають, але їх господарі щомісяця подають звітність і отримують кошти від держави. 

Відповідно, комісія вирішила направити три заяви до правоохоронних органів з метою перевірки фактичного місця проживання переселенців. “У разі встановлення фактів непроживання, господарі будинків, які неправомірно отримують компенсацію, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за статтею "Шахрайство", - повідомили у міській раді.

Перевірки в громаді триватимуть і надалі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що зміниться в умовах отримання виплат ВПО




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися