Що відбувається в закладах освіти в одній з громад на Харківщині (ФОТО)

У Харківській області відновлюють заклади дошкільної освіти та обладнують укриття

У Дергачівській громаді одним із найактуальніших питань залишається створення безпекових умов у закладах освіти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

У Дергачах тривають ремонтні роботи у дитячих садочках. Приміром дошкільний заклад “Калинка” зазнав суттєвих руйнувань в результаті ворожих обстрілів. Було пошкоджено покрівлю одного з навчальних корпусів, зруйновано уламками снарядів групові приміщення, дитячі кімнати відпочинку та ігор, коридори. “Система опалення, пожежна сигналізація, фасад, територія подвір’я, на жаль, все зазнало значних пошкоджень. Заклад не має облаштованого укриття, тому є необхідність в його створенні та облаштуванні”, - повідомили у міській раді.

Зараз тривають ремонтно-відновлювальні роботи у закладі. 

Також завершуються роботи в укритті одного з садочків міста Дергачі за виділені кошти з бюджету громади. Окрім ремонту стін та стелі, у підвалі встановлюються санвузли, вентиляцію, проводиться освітлення, підключається вода та облаштовуються належні входи/виходи.

В цьому закладі дошкільної освіти були пошкоджені вікна, двері, електричні кабелі, всередині приміщення уламками снарядів пробиті та посічені стіни, стеля, світильники. На території закладу понівечені дерева, тротуарні доріжки, а також пошкоджена пожежна сигналізація. Наразі ремонтні роботи ведуться і заклад готується до відкриття у цьому році.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Чугуївській громаді наступний навчальний рік відбудеться в режимі онлайн. Відповідне рішення ухвалили 11 липня.



Джерело: https://t.me/zadorenko_v
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися