Де на Харківщині не відновлюватимуть навчання офлайн

Жодне укриття не зможе гарантувати безпеку в разі прямого влучання російської ракети

У Чугуївській громаді наступний навчальний рік відбудеться в режимі онлайн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради.

Відповідне рішення ухвалили 11 липня на нараді з директорами закладів освіти, яку провела начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва. Рекомендації щодо майбутнього навчального року надали керівники районних управлінь Національної поліції та ДСНС. На їхню думку, сьогодні жодне укриття не зможе гарантувати безпеку в разі прямого влучання російської ракети. “До того ж в нашому регіоні вона летить до цілі близько 40 секунд, і за цей час сотні дітей просто фізично не встигнуть сховатися в укриттях”, - повідомили у міській раді.

Також досвід проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту, під час якого лунали тривоги, свідчить, що евакуація навіть незначної кількості учнів старших класів вимагає значного часу – з маленькими школярами ситуація буде ще складнішою.

“Щодо якості такого навчання, яке буде декілька разів на день перериватися стресовими евакуаціями, то вона прогнозовано буде вкрай низькою. Отже, за підсумками засідання було прийняте одностайне рішення: новий навчальний рік у Чугуївській громаді триватиме в онлайн режимі”, - переконані у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 7 липня на засіданні Ради оборони ухвалили рішення про дозвіл  на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти. Ознайомитися з умовами відновлення офлайн-навчання у школах Харківської області, можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися