Багато скарг від мешканців: що виявили на Харківщині

Проблеми, на які вказали мешканці селища, у ході перевірки частково підтвердилися

З Урядової гарячої лінії до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшли численні звернення мешканців смт Утківка Мереф’янської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію служби. 

Мешканці скаржилися на погіршення умов проживання через розповсюдження продуктів горіння, забруднення питної води, ґрунту, атмосферного повітря та харчових продуктів рослинного походження внаслідок пожежі нафтопереробного підприємства, яка була викликана збройною агресією.

При розгляді відповідних звернень факти, викладені у зверненнях, частково підтвердилися.

Мешканцям смт Утківка повідомили про невідповідність питної води в колодязях громадського користування - були розміщені відповідні інформаційні таблички. Також жителів населеного пункту забезпечили підвозом безпечної та якісної питної води в достатній кількості.

Крім того, Мереф’янська міська рада організувала проведення лабораторних досліджень атмосферного повітря на вміст забруднюючих речовин.

“Виконання заходів щодо ліквідації наслідків пожежі знаходяться на контролі Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області”, - повідомили у ГУ Держпродспоживслужбі у Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення щодо виявлення несанкціонованого новітнього харчового інгредієнта холіну альфосцерат (α-GPC) у харчових добавках. Детальніше про новітню добавку читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися