Куди поїхали відпочивати діти з Харкова та області (ФОТО)

Програма діє з 1996 року та через карантинні обмеження була призупинена

Десять дітей з Харкова та районів області, хворих на онкогематологічні захворювання у стадії ремісії, відправили на оздоровлення до Австрії. Діти перебуватимуть там з 17 по 31 липня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті охорони здоров'я розповіли, що діти вже прибули до міста Ібс-ан-дер-Донау. У рамках відпочинку для дітей проведуть екскурсії до історико-архітектурних пам'яток. Супроводжують групу лікар-гематолог та медсестра.

У Харківській міській раді нагадали, що міжнародний проєкт “Харківська дитяча лікарня №16 - допомога дітям, хворим на лейкемію” реалізується з 1992 року австрійською недержавною екологічною організацією “Глобаль 2000”. Організація допомагає дітям, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. З 1996 року організація фінансує щорічні літні поїздки до Австрії дітей, які знаходяться на стадії ремісії. Загалом від початку дії проєкту там побували понад 330 дітей. Через карантинні обмеження та на початку повномасштабної війни поїздки були припинені, але цього року вони поновилися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що при роботі за монітором потрібно проводити профілактику комп’ютерного зорового синдрому. Особливо важливо проводити таку профілактику для дітей, адже через карантинні обмеження, а згодом воєнного стану діти стали більше часу проводити за комп'ютером. 

Про методи профілактики комп’ютерного зорового синдрому та загрози для здоров'я дітей можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися