ВПО на Харківщині можуть отримати додаткові послуги

Додаткові соціальні послуги надаються в рамках експериментального проєкту

Особи похилого віку, особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, можуть отримати додаткові соціальні послуги в межах експериментального проєкту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старовірівської територіальної громади. 

У рамках проєкту на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію “Батьківщина” та Спеціалізованого Миргородського санаторію “Слава” надаються наступні соціальні послуги:

  • підтримане проживання;

  • надання притулку;

  • догляду стаціонарного;

  • соціальної адаптації.

Отримати додаткові соціальні послуги можуть особи похилого віку, особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Отримати допомогу можуть також ті, хто перемістився в рамках обов’язкової евакуації, або чиє житло зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок пошкодження. Важливо, що інформація про таке житло має підтверджуватися відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

“Для визначення права на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проєкту можна звернутися до Старовірівської сільської ради”, - пояснили у громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області продовжується робота з облаштування пунктів компактного проживання вимушених переселенців. Детальніше про це читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися