У Харкові проведуть перевірку всіх закупівель: які тендери скасують

Усі необов'язкові тендери скасують

У Харкові проведуть фінансовий аудит абсолютно всіх закупівель. Йдеться про тендери, які здійснюють або планують здійснювати найближчим часом комунальні підприємства і департаменти Харківської міської ради. Відповідне доручення дав Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

“Після проведеної перевірки усі необовʼязкові тендери будуть скасовані, а гроші, виділені на них, перенаправлені на відбудову зруйнованого росією житла,  інфраструктури або військові потреби”, - повідомив очільник міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що видатки з міського бюджету Харкова викликають чимало питань. Фінансування деяких програм містяни вважають недоцільним, пропонують витрачати кошти на відновлення житла. Портал "Коментарі. Харків" поцікавився у депутатів Харківської міської ради, фінансування яких програм під час воєнного стану потрібно збільшити, а яких - припинити. Депутатка Харківської міської ради Ірина Гончарова переконана, що потрібно більше коштів витрачати на ремонт і відбудову пошкоджених обстрілами будинків і споруд. “Потрібно збільшити фінансування на облаштування укриттів, особливо у навчальних закладах. Фінансувати заходи з покращення екологічної ситуації у місті, наприклад очищення та облаштування природних джерел води, ліквідацію стихійних звалищ”, - наголосила Ірина Гончарова.

Депутат Харківської міської ради Олександр Абрамов не вважає доцільним категорично відмовлятися від фінансування якихось програм, а на інші витрачати 90% бюджету. За його словами, місто повинно жити та розвиватися, але виходячи з реалій воєнного часу. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися