У Харкові продали землю з історією: подробиці

Земельна ділянка занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України

Суд апеляційної інстанції задовольнив позов, поданий в інтересах держави в особі Харківської обласної державної (військової) адміністрації та Департаменту культури і туризму ХОВА про визнання незаконним та скасування рішення міськради, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та її повернення державі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Повідомляється, що товариству з обмеженою відповідальністю, на підставі рішення Харківської міської ради, було продано ділянку, розташовану по вул. Пушкінській у Харкові, для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель. Вартість зазначеної ділянки складає 3 млн грн.

Прокуратура встановила, що ця земельна ділянка розташована в межах пам’ятки археології місцевого значення Поселення Харків, занесеної до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини", землі, на яких розташовані пам’ятки археології, можуть перебувати лише у власності держави.

Розпорядником таких земель в межах міста є Харківська обласна державна (військова) адміністрація, а контроль за використанням пам’яток археології здійснює Департамент культури і туризму облдержадміністрації.

Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та повністю задовольнив позовні вимоги прокурора — земельну ділянку буде повернуто державі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про схеми махінацій з землею у Харкові



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися