Стало відомо, що буде зі світлом у Харкові та області восени

У Харківській області відновлюють зруйноване та пошкоджене енергетичне обладнання

AT "Харківобленерго" отримало від USAID Проєкт енергетичної безпеки силовий трансформатор. Вартість обладнання 28 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію компанії.

У товаристві розповіли, що це чергова технічна допомога, яка дозволить забезпечити стале функціонування системи енергопостачання міста Харкова та області та відновити зруйноване або пошкоджене внаслідок російської агресії обладнання.

У компанії уточнили, що допомога надається Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через компанію TETRA TECH ES, Inc. в рамках реалізації проєкту енергетичної безпеки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що AT "Харківобленерго" отримало силовий трансформатор вартістю майже 36 млн грн. Допомога дозволить замінити зруйноване енергетичне обладнання внаслідок ракетних обстрілів та забезпечити надійність електропостачання споживачів міста Харкова та області.

Спеціалісти “Харківобленерго” частково відновили електропостачання у селі Борщова. За інформацією енергетиків, рівень пошкодження повітряних ліній електропередачі та електричного обладнання на території села складає від 70% до 100%. Ремонтні роботи у населеному пункті розпочалися два тижні тому – одразу після отримання дозволу від саперів. У селі знайшли багато розтяжок, мін "Пелюстка" та нерозірваних снарядів. “Зараз у Борщовій до електромережі підключили дві вулиці, це близько 30 домоволодінь, або 10%-15% від загальної кількості точок обліку. Повністю заживити населений пункт планують до кінця літа”, - повідомили у Харківській ОВА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися