На Харківщині заборонили продавати алкоголь: подробиці

Розпорядження про заборону було підписане 20 липня

На території Борівської громади відзавтра діятиме заборона на продаж алкоголю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

Так, з 21 липня 2023 року на території громади буде заборонено продавати алкоголь та інші спиртовмісні речовини, окрім пива та слабоалкогольних напоїв. Відповідне розпорядження №166-од підписав начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний 20 липня 2023 року.

"Встановити заборону торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, окрім пива та слабоалкогольних напоїв, на території Борівської селищної територіальної громади Ізюмського району Харківської області з 05:00 до 23:00 години з 21 липня 2023 року до припинення або скасування у встановленому порядку воєнного стану в Україні”, - зазначено у розпорядженні.

У документі також повідомляється про посилення контролю з боку поліції за недопущенням продажу алкоголю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області поліція проводить профілактичні рейди. Мета перевірок - виявлення та недопущення продажу алкоголю неповнолітнім.

На території Богодухівського району 18 липня дільничні офіцери виявили та задокументували 2 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв. Щодо продавця за порушення правил торгівлі склали адміністративні протоколи за ч. 1 та 2 ст. 156.

Відповідно до санкцій ч. 1 ст. 156 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу від 3400 до 10200 гривень, ч. 2 ст. 156 - від 6800 до 13600 гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися