Хто на Харківщині може отримати додаткові пільги та грошову допомогу

Родини можуть отримати пільги на оплату ЖКП, грошову та іншу допомогу

Багатодітні сім'ї можуть отримати додаткові пільги та соціальні виплати. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради. 

Відповідно до чинного законодавства, багатодітна сім’я – це чоловік та жінка, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, проживають разом та виховують 3-х і більше дітей. Також це може бути батько або мати, які проживають з 3-ма і більше дітьми та самостійно їх виховують.

Багатодітним родинам надають наступні пільги:

  • 50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата);

  • 50% знижка плати за користування компослугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб;

  • 50% знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення.

Діти з багатодітних сімей можуть отримати наступні пільги: 

  • безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів;

  • щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров’я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування;

  • першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;

  • безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі);

  • безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку.

Також сім'ям нараховують соціальну грошову допомогу. Виплати призначаються на 3-ю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно. У разі коли в сім’ї одночасно народилося 2-є і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Допомога призначається в розмірі 2100 грн.

При цьому у міській раді нагадали, що виплати припиняються у разі нецільового використання коштів, незабезпечення повноцінних умов для проживання дитини, влаштування дитини на державне утримання, зарахування дитини до інтернату або втрати статусу багатодітної сім’ї.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові відкрили особливий центр




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися