У Харкові відкрили особливий центр: хто та яку допомогу може отримати

У центрі надаватимуть соціально-психологічну допомогу

Центр допомоги врятованим запрацював у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. У цьому закладі кожен постраждалий від війни зможе отримати комплексну соціально-психологічну допомогу.

У Харківській ОВА зазначили, що під час війни питання ментального здоров’я стоїть дуже гостро. Дуже важливо, що люди, які виїхали із зони активних бойових дій або тимчасово окупованих територій, завдяки створеному Центру зможуть отримувати соціально-психологічну підтримку в одному місці. Харківська область прийняла понад 503 тис. внутрішньо переміщених осіб, багатьом з них потрібна допомога. Саме в новому Центрі вони можуть отримати комплекс медичних, соціально-психологічних та правових послуг.

З 2022 року в Харкові працюють 2 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Наразі такі Центри діють в 11 регіонах України. За підтримки міжнародних партнерів їх мережа буде розширюватися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з ініціативи Міжнародного комітету Порятунку в м. Балаклія працює локація для жінок. Адреса локації - вул. Центральна, 16, 2 поверх, Зал засідань. У ході роботи локації жінки можуть отримати спілкування, інформаційну та емоційну підтримку, психологічну допомогу. У Балаклійській міській раді розповіли, що поточного тижня можна отримати необхідну терапію.

“Участь у заходах безплатна, пригостимо кавою, щиро запрошуємо всіх охочих. Довідки та запис за тел. 099 75 222 98 – Тетяна”, - уточнили у Балаклійській міській раді.




Джерело: https://t.me/synegubov/6668
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися