На Харківщині проводять перерахунок оплати ЖКП: що відомо

Споживач має право не сплачувати комунальні послуги, якщо він ними не користується

Жителям Чугуївської громади розповіли про можливість не сплачувати вартість житлово-комунальних послуг. Йдеться про перерахунок за послуги з поводження з побутовими відходами в умовах воєнного стану для містян, які вимушено залишили домівки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради. 

У міській раді розповіли, що споживач має право не сплачувати комунальні послуги, якщо він ними не користується за період своєї відсутності в оселі понад 30 календарних днів. Свою відсутність потрібно документально підтвердити.

Щоб не сплачувати за послугу, в КП “Чугуївський комунальний комплекс” потрібно подати відповідну заяву та документ, що підтверджує відсутність людини у своїй оселі.

Варто звернути увагу, що факт непроживання можна підтвердити будь-якою довідкою із перелічених нижче:

  • довідка, що підтверджує тимчасове проживання споживача за іншою адресою;

  • довідка внутрішньо переміщеної особи в письмовому вигляді або електронному;

  • довідка, що підтверджує тимчасове перебування споживача в лікувальних, профілактичних та санаторного типу закладах;

  • довідка, що підтверджує навчання споживача в іншому місті;

  • довідка, що підтверджує проходження військової служби, у т.ч. наказ про мобілізацію;

  • акт, який встановлює фактичну кількість осіб, що мешкають у домогосподарстві, затверджений обслуговуючою організацією;

  • документи, що підтверджують тимчасове перебування споживача за кордоном (у т.ч. копія закордонного паспорта з відмітками про перетин державного кордону).

“При наданні споживачем довідки, що підтверджує тимчасове проживання споживача за іншою адресою в межах м. Чугуєва, смт Кочеток або с. Кам`яна Яруга та при перебуванні вказаного будинку на обслуговуванні КП "Чугуївський комунальний комплекс", нарахування на споживача за послугу з поводження з побутовими відходами буде здійснюватись за вказаною в довідці адресою”, - пояснили у міській раді.

Також варто звернути увагу, що довідка обов’язково повинна містити інформацію щодо періоду непроживання або проживання в іншому місці зареєстрованої особи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, куди скаржитися харків'янам на неякісні комунальні послуги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися