Жителям Харківщини виплатять понад 62 млн грн: що відомо

У Харкові погоджено виплати на суму майже 11 млн грн

У Харківській області нараховується компенсація за зруйноване житло внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, у регіоні нарощують темпи  виплат компенсації. Станом на 25 липня комісії, що діють у громадах, ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою “єВідновлення” на загальну суму понад 62 млн грн.

Кошти отримають мешканці усіх 7 районів Харківщини. Зараз найбільше компенсацій затверджено у Харківському районі – 26,7 млн грн. У м. Харків погоджено виплати на суму майже 11 млн грн.

Загалом у Харківській області зареєстрували 10 609 заяв на компенсацію, їх обробка триває в посиленому режимі. 

“Державна програма "єВідновлення" довела свою ефективність. Тож маємо використовувати цей механізм максимально. Люди мають отримати компенсації якнайшвидше”, - зазначив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що призначати компенсації на відновлення пошкодженого житла на Харківщині почали на початку липня 2023 року. Однак власники пошкодженого чи зруйнованого житла можуть не отримати компенсацію. “Одним із вагомих проблемних питань, що унеможливлює подання заяви на компенсацію, є відсутність реєстрації житла в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно”, - розповіли у Центрі надання адміністративних послуг м.Харкова. Для того, щоб внести пошкоджений об’єкт, який придбаний чи оформлений до 2013 року до ДРРП, можна звернутися до: ЦНАП м. Харкова (Гімназійна набережна, 26), Регіонального центру послуг (проспект Тракторобудівників, 144). Прийом здійснюється за попередньою реєстрацією в електронній черзі.




Джерело: https://t.me/synegubov/6686
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися