В Екопарк повертаються не тільки тварини (ФОТО)

Під час відновлення електропостачання у спеціалістів виникло дів проблеми

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" відремонтували повітряну лінію 6 кВ, яка постачає електрику до "Фельдман Екопарку". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію товариства. 

Начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук розповів, що попри невелику довжину лінії (3,2 км), відновити електропостачання було складно.

Він уточнив, що саме з цього напрямку ворог намагався потрапити до міста, тому тут були дуже інтенсивні обстріли. Через це виникло одразу дві проблеми: великий обсяг пошкоджень електромережі - до 60% та колосальна кількість нерозірваних снарядів. Щоб відновити електропостачання, спеціалісти спочатку виконали роботи вздовж Білгородської траси, де було безпечніше. Потім довелося зробити перерву у три місяці, щоб сапери провели розмінування безпосередньо на території Екопарку. Тільки після цього фахівці змогли зайти важкою технікою та продовжити ремонт. 

Працівники Екопарку розповіли, що парк було знеструмлено майже одразу. А після відновлення електропостачання з'явилася можливість відновити роботи за всіма напрямками: налагодити подачу води, зробити освітлення зон, запустити будівельників. Після відновлення електропостачання працівники вже мріють про повернення нових тварин. Так, у найближчих планах - провести реконструкцію та відремонтувати будівлі, де жили шимпанзе та лемури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Екопарку нещодавно відкрили нову локацію - Поніленд. Хто та як може покататися на поні, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися