Що відомо про ситуацію на Куп'янському напрямку

Ворожі війська всіма силами намагаються протиснути оборону ЗСУ, але безуспішно

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступниці міністра оборони України Ганни Маляр.

Вона пояснила, що ворог шукає в українській обороні слабкі місця, здійснює артобстріл, атакує групами піхоти та використовує загони спеціального призначення, всіма силами намагається протиснути оборону ЗСУ, але безуспішно. 

“Наші оборонці на цих напрямках вживають всіх заходів, щоб зупинити ворога. Ворог  чіпляється  за кожен метр зайнятої землі, чинить потужний опір, застосовує резерви, разом з тим несе значні втрати”, - наголосила заступниця міністра. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська на Куп'янському напрямку активізували наступальні дії з минулого тижня. За словами Ганни Маляр, на Куп’янському напрямку ворог впродовж тижня активно штурмує позиції ЗСУ, щоб витіснити українські підрозділи за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі нацмарафону розповів, що Куп’янсько-Лиманський напрямок залишається лідером за кількістю артилерійських ударів. За останню добу (станом на 25 липня - ред.) ворог 601 раз обстріляв українські позиції. За словами речника, ворожі війська 5 разів намагалися штурмувати, а також здійснили 22 авіанальоти.

Щодо втрат окупантів, то було ліквідовано 23 та поранено 108 військових. Також, за його словами, було підбито три ворожі танки Т-72, дві гармати Д-30, 4 міномети, легкий броньований артилерійський тягач МТ-ЛБ, також безпілотний летальний апарат, польовий склад боєприпасів і два автомобілі.




Джерело: https://t.me/annamaliar/962
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися