Стало відомо, коли та як відновлюватимуть будинки на Північній Салтівці

Харків відновлюватимуть масивами та мікрорайонами

Північну Салтівку влада Харкова планує відновити разом з іншими постраждалими від обстрілів будинками. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста зазначив, що до повномасштабного вторгнення на Північній Салтівці мешкало близько 300 тис. осіб. За його словами, майже всі будинки зазнали різного ступеню пошкоджень, але, попри це, там і досі мешкають люди.

За його словами відновлюватимуть місто масивами, мікрорайонами. Ігор Терехов переконаний, що це має економічний сенс, бо люди залишаються, залишається людський потенціал. Вони працюватимуть на підприємствах, що вже діють, і на нових, які будуть відкриватися.

Ігор Терехов зауважив, що міська влада під час планування майбутнього відновлення намагається врахувати і людський чинник. “На кожен будинок ми робимо інструментальну експертизу, яка показує, в якому стані зараз знаходиться його конструктив. Потім - фінансову, щодо доцільності його відновлення”, - зазначив мер міста. 

За його словами, у деяких випадках може виявитися, що краще знести старий будинок і побудувати новий. “І тут є емоційні труднощі, адже кожна сім'я хоче повернутися до свого будинку, на своє місце проживання, бо вони звикли, і там знаходиться їхній дитячий садок, школа, магазин чи місце роботи. Нам потрібно все це враховувати у своїй роботі та розрахунках щодо відновлення міста. Це потужний виклик, з яким ми стикаємося щодня”, - розповів Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як прикрашають Салтівку




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися