Ігор Терехов розповів, що зміниться у Харкові після закінчення війни

У Харкові вироблятимуть багато речей, які ще не виробляються в Україні

У Харкові планують розвивати енергетичне машинобудування після закінчення війни. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Мер міста розповів, що влада Харкова розраховує на енергетичне машинобудування. “Ми вироблятимемо багато речей, які ще не виробляються в Україні. Над цим я старанно працюю з міжнародними партнерами”, - наголосив Ігор Терехов.

Також, за словами очільника міста, Харків орієнтується на розвиток IT-сектору та впровадження новітніх технологій. За його словами, важливу роль у цьому відіграють фахівці з технічною освітою.

“Сучасне виробництво - це насамперед розум, інтелект. Працівники матимуть серйозну спеціальну освіту. У них буде дуже багато роботи і, як наслідок, хороша заробітна плата, а у нас будуть інноваційні технології та гарантований ринок збуту”, - розповів мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Північну Салтівку влада Харкова планує відновити разом з іншими постраждалими від обстрілів будинками. Ігор Терехов зазначив, що до повномасштабного вторгнення на Північній Салтівці мешкало близько 300 тис. осіб. За його словами, майже всі будинки зазнали різного ступеню пошкоджень, але, попри це, там і досі мешкають люди.

За його словами відновлюватимуть місто масивами, мікрорайонами. Ігор Терехов переконаний, що це має економічний сенс, бо люди залишаються, залишається людський потенціал. Вони працюватимуть на підприємствах, що вже діють, і на нових, які будуть відкриватися.

Детальніше про відновлення будинків, зруйнованих ворожими обстрілами, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися