Жителям Харківщини розповіли, як допомогти дітям

Діти дуже емпатичні, вони вбирають емоції та поводяться так само як батьки

Раптовий звук сирени, який сигналізує про повітряну тривогу, щоразу змушує здригатися. Дорослим потрібно кілька секунд, щоб це пережити та прийти до тями. Для дітей все значно складніше. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради. 

За словами педіатрині Юлії Крушельницької, у малюків все частіше проявляється страх раптової небезпеки — шуму, вибухів, сирени. Зустрічаються випадки, коли діти ховаються під ліжко чи у шафу. 

Щоб допомогти дітям та знизити рівень тривоги у малечі, варто слідувати наступним порадам:

  • навчіться зберігати спокій;

  • уникайте психологічних напружень у родині;

  • сформуйте для дитини особисту навичку заміни.

“Важливо пам’ятати, що діти дуже емпатичні, вони вбирають емоції та поводяться, так само як батьки”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі діти з Харкова проходять реабілітацію в різних регіонах України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. З початку року 17 дітям з інвалідністю з Основ’янського району безплатно надали реабілітаційні послуги у відповідних установах в різних регіонах України. На 2023 рік за напрямом “Відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю” Управління соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району отримали фінансування на загальну суму 648 тис. грн. Управління підписало 31 угоду з реабілітаційними установами на суму 527 тис. грн, за 17-ма з них діти вже отримали реабілітаційні послуги на суму 291 тис. грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися