Підготовка до зими вийшла на новий рівень: чого очікувати харків'янам

На відновлення об'єктів теплопостачання у Харкові потрібно понад 1 млрд грн

У неділю, 30 липня, відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Одним з основних питань, яке обговорювалося, була підготовка громад до опалювального сезону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію в місті. За його словами, у результаті ворожих обстрілів було пошкоджено 120 об'єктів КП “Харківські теплові мережі”, у тому числі ТЕЦ. На відновлення об'єктів потрібно понад 1 млрд грн. Підготовку до наступного опалювального сезону розпочали навесні. 

Ігор Терехов розповів, що було виділено 600 млн грн і ще планують виділити 300 млн грн. Також на відновлення зруйнованого та пошкодженого обладнання влада міста залучає кошти Світового банку, європейських фінансових інституцій. 

До початку опалювального сезону комунальники встановлять 31 блочно-модульну котельню, перекладуть 220 км магістральних тепломереж, реконструюють три котельні на Північній Салтівці, запустять у роботу сучасний турбогенератор, який вироблятиме додатково 20 МВт електроенергії, а також відновлять 60 об'єктів "Харківводоканалу".

Крім того, на об'єктах критичної інфраструктури, зокрема, на ТЕЦ, встановили захисні споруди та габіони, а пульти управління та автоматику вивели у бомбосховище.

Зараз, за словами мера, готовність житлового фонду та соціальної інфраструктури до пуску опалення складає 65%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в рамках підготовки до нового опалювального сезону АТ “Харківміськгаз” продовжує виконувати ремонтні роботи на газових мережах Харкова



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися