До фермерів Харківщини звернулися з пропозицією

Заявку можна подати до 15 серпня

Фермерів Харківської області запрошують реєструватись через ДАР для розмінування земель сільськогосподарського призначення у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України. Подати заявку у ДАРі потрібно до 15 серпня 2023 року.

У межах програми, ФАО і ВПП у співпраці з Мінагрополітики визначать фермерів, які будуть відібрані для участі в програмі розмінування та реабілітації сільськогосподарських земель. 

Також землі відібраних фермерів отримають підтримку з розмінування, наскільки це можливо, а також іншу допомогу для відновлення сільськогосподарського виробництва.

Подати заявку на підтримку можуть фермери з Богодухівської, Ізюмської, Куп'янської, Харківської та Чугуївської громад Харківщини. Вони повинні мати у власності чи орендувати земельні ділянки загальною площею до 300 га. Серед інших критеріїв пріоритетності:

  • високий відсоток необроблюваних земель як наслідок війни;

  • високий відсоток розбомблених земельних ділянок;

  • високий відсоток забруднення зон;

  • зменшена кількість працівників внаслідок війни;

  • ґрунти загальнодержавного значення;

  • сполучення ділянок з дренажним басейном, вилуговування ґрунту.

Крім того, фермери повинні будуть надати кадастрові дані орних земельних ділянок, які вважаються небезпечними. Надана інформація буде додатково підтверджена механізмом за порівняння із супутниковими знімками, а також усі зареєстровані фермери пройдуть додаткову верифікацію, яке допоможе ФАО і ВПП направити необхідну підтримку.

Кінцевий термін подання заявки – 15 серпня 2023 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яку допомогу передали Харкову американські жінки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися