Відсьогодні для ВПО Харкова та області відбулися зміни: подробиці

Не всі переселенці зможуть отримувати виплати з 1 серпня.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, відповідно до яких з 1 серпня 2023 року допомога призначатиметься на термін від 6 до 12 місяців на сім’ю з урахуванням її майнового стану та соціального статусу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Управління соціального захисту населення Немишлянського району.

Для осіб, які вже отримують допомогу, з 1 серпня її виплата подовжується без додаткового звернення на 6 місяців (крім громадян, які перебувають за кордоном більш 30 днів) з правом призначення допомоги на наступні 6 місяців. З 1 вересня 2023 року виплата допомоги буде припинено особам, які придбали транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п’яти років, здійснили купівлю майна та мають депозити на суму більше 100 тис. грн або житло, яке розташоване поза зоною (можливих) бойових дій.

З питань щодо надання допомоги на проживання ВПО мешканці Немишлянського району можуть звертатися до управління за адресою: пр. Льва Ландау, 48, телефони для довідок: 725-31-51, 099-724-03-21 (без перерви), 725-31-55, 093-744-40-20 (перерва з 12:00 до 12:45), з понеділка по четвер з 9:00 до 16:00, у п’ятницю з 9:00 до 15:00, е-mail: [email protected].

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Уночі у Харкові лунали вибухи: де сталися прильоти

Російські війська сьогодні близько опівночі знову обстріляли Харків. Голова ХОВА Олег Синєгубов та міський голова Харкова Ігор Терехов повідомили, що удари наносяться дронами-камікадзе, було щонайменше три "прильоти".

"Щонайменше три прильоти. Усі у середмісті, у густо населених районах", – написав Ігор Терехов о першій годині ночі.

Вже вранці начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що вночі на мирне місто росіяни випустили до 7 безпілотників Shahed.

"Один чоловік отримав поранення. Зруйновані дві будівлі. Це не військові об’єкти. Там не було жодного військовослужбовця.

Подробиці влучань та фото наслідків – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися