Що зміниться восени в одній з громад Харківської області

В Ізюмі вже встановили 3 мобільні котельні, поставки ще 7-ми очікуються восени

У Харківській області тривають підготовчі роботи до наступного опалювального сезону. Особливу увагу приділяють деокупованим районам області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам розповів, що в Ізюмі буде встановлено 10 модульних пересувних котелень потужністю 1 МВт кожна. Облаштування котелень виконають коштом обласного бюджету у розмірі 60 млн грн.

У ХОВА уточнили, що пересувні котельні дозволять забезпечити теплом мешканців міста. Вони працюватимуть замість зруйнованої внаслідок обстрілів центральної котельні міста. Зараз три котельні вже встановили. Поставка семи котелень очікується до кінця вересня цього року.

Три встановлені котельні розраховані на опалення 11 багатоповерхівок. Михайло Харнам запевнив: “У нас вже є досвід організації опалювального сезону в умовах війни. Протягом цього часу ми активно працювали над забезпеченням всіх наших підприємств генераторами, адже знаємо, що ворог може завдавати нові удари з метою залякування населення. Готові до будь-яких сценаріїв”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що готуються до опалювального сезону в Харкові. У ста житлових будинках міста Харкова планують замінити внутрішньобудинкові системи опалення. Зокрема, відповідні роботи КП “Харківські теплові мережі” вже виконало на вул. Молочній, 14.

Харківський міський голова Ігор Терехов у понеділок, 31 липня, розповів, що це перший крок до модернізації всієї системи теплопостачання. Відповідні роботи планують виконати у ста будинках міста, застосовуючи енергозберігальні технології. Такі зміни дозволять пройти зимовий сезон на досить високому рівні. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися