У Харківській області закривають торгівлю: що відомо

Осередки стихійної торгівлі харчовими продуктами можуть створювати загрозу для життя та здоров’я мешканців району

У Богодухівському районі протягом липня проводили перевірки - виявляли та припиняли функціонування місць стихійної торгівлі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Також перевірки проводили з метою виявлення фактів реалізації прісноводної риби та рибопродуктів невідомого походження на агропродовольчих ринках на території громад Богодухівського району. 

У Головному управління пояснили, що осередки стихійної торгівлі харчовими продуктами можуть створювати загрозу для життя та здоров’я мешканців району. До того ж несанкціонована торгівля у громадських місцях заборонена законом та карається штрафом.

До жителів громад Богодухівського району звернулися із закликом не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі та застерегли від небезпеки, яка пов’язана із їх вживанням.

Жителям пояснили, що харчові продукти мають продаватися у спеціалізованих магазинах та на агропродовольчих ринках, де встановлено холодильне обладнання, проводиться необхідний контроль продукції. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова розповіли, як покращити самопочуття у спеку, переглянувши харчування та питний режим. Щоб пережити спеку, для харчування потрібно обрати наступні продукти:  - фрукти, ягоди та овочі з максимальним відсотком вмісту рідини. Вони легко перетравлюються, є джерелом поживних речовин і відновлюють водний баланс; звичайну воду, яка не має солоного, кислого, лужного або гіркого смаку; - напої без кофеїну, цукру, алкоголю і калорій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися