Жителям Харкова дали важливі поради

Коли потрібно звертатися за екстреною медичною допомогою

Жителям Харкова розповіли, як покращити самопочуття у спеку, переглянувши харчування та питний режим. Поради надав президент Асоціації дієтологів України, консультант МОЗ України Олег Швець. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Щоб пережити спеку, для харчування потрібно обрати наступні продукти: 

- фрукти, ягоди та овочі з максимальним відсотком вмісту рідини. Вони легко перетравлюються, є джерелом поживних речовин і відновлюють водний баланс;

- звичайну воду, яка не має солоного, кислого, лужного або гіркого смаку,

- напої без кофеїну, цукру, алкоголю і калорій.

“Якщо ви не займаєтеся спортом чи не маєте значної фізичної активності, вам не потрібні напої з додатковим вмістом електролітів. Подібні напої зазвичай також містять забагато цукру”, - зазначили у міській раді.

Невідкладно звернутися по екстрену медичну допомогу потрібно у разі нездужання, особливо у супроводі таких симптомів, як запаморочення, зростання або зниження кров’яного тиску, біль за грудниною, виражене серцебиття, порушення зору, мовлення, чутливості та рухів у кінцівках.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, якою буде погода у Харкові у серпні. Погода у серпні цього року буде теплішою за норму. У східних областях України очікується сильна спека практично протягом усього серпня, і при цьому опадів майже не буде. Дощі прогнозуються лише на початку місяця, а іноді також із 15 по 20 число. Ці періоди принесуть комфортні температури близько 25-26 теплих градусів, але ненадовго. В інші дні температура повітря буде триматися вдень на рівні близько +30 градусів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися