У Харкові штрафують за рекламу: що відомо

Суб’єкт господарювання відмовився сплачувати штрафи добровільно

У Харкові оштрафували суб'єкт господарювання за розміщення реклами російською мовою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

У Головного управлінні розповіли, що відділ правового забезпечення довів у суді наявність підстав для застосування шести рішень про накладення штрафів на суб’єкта господарювання за порушення Закону України “Про рекламу”.

Головне управління виявило розміщення зовнішньої реклами з ознаками порушення частини 1 статті 6, абзацу 5 частини 4 статті 21 Закону України “Про рекламу”. За адресою: м. Харків, вул. Василя Мельникова, буд. 5, було виявлено: 

  • щит на фасаді з інформаційним полем: “Стоматологическая клиника…”, 

  • кронштейн на фасаді з інформаційним полем: “Стоматологическая клиника…”,

  • реклама з переліком послуг у віконному отворі з інформаційним полем: “Стоматологическая клиника…”.

Суб’єкт господарювання на вимоги Головного управління не надав запитувані документи та інформацію щодо вартості розповсюдженої реклами. У зв’язку з цим було прийнято рішення про застосування штрафних санкцій.

Суб’єкт господарювання відмовився сплачувати штрафи добровільно, тому Відділ правового забезпечення подав позов до суду щодо стягнення їх у судовому порядку. Суд задовольнив позов у повному обсязі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові вихідними провели колективний велопробіг “Непереможні”, у якому взяли участь працівники комунальних підприємств міста.

Детальніше про захід читайте за посиланням.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися