У Харкові зупинили незаконне будівництво: подробиці

Будівля історична, однак вона офіційно не належить до пам'яток архітектури

У Харкові на Бурсацькому узвозі, 6 представники Харківської міської ради та правоохоронних органів зупинили будівельні роботи.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Начальник відділу правового забезпечення Департаменту земельних відносин Катерина Підлісна розповіла, що факт незаконного будівництва та часткового демонтажу будівлі був встановлений кілька тижнів тому. За її словами, ТОВ "Лакі Траст", якому належить будівля, не має договору оренди чи права власності на цю земельну ділянку. Також забудовник не отримував містобудівні умови, як і дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт.

Катерина Підлісна зазначила, що будівництво було зупинене. Зараз в історичному центрі Харкова напівзруйнована триповерхова будівля. До правоохоронних органів передали матеріали для розв'язання питання щодо відкриття кримінального провадження. Своєю чергою міська рада перевіряє вимоги земельного та містобудівного законодавства. Також вирішується питання про подання відповідного позову до суду. “На жаль, власники будівлі на контакт із представниками міської ради не виходили та при зупинці робіт на об'єкті не з'явилися”, - зазначила представниця міської ради. 

Вона зауважила, що будівля історична, однак вона офіційно не належить до пам'яток архітектури. Тому надіслали запит до Харківської обласної військової адміністрації з метою з'ясувати, чому цей будинок не внесений до відповідного реєстру.

Контроль за недопущенням відновлення будівельних робіт забезпечуватиметься правоохоронними органами та спеціалістами міської ради. 

Катерина Підлісна наголосила, що будівельні роботи не будуть розпочаті, поки не вирішиться питання з кримінальним провадженням та не будуть отримані результати перевірки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що росія про Харків розганяє черговий фейк.



Максим

10 серпня 2023, 21:16

Помогите мне пожалуйста 1562 плохо ком не относится уних не возможно узнать про горячую воду помогите разобраться в этой ситуации прошу сами она не магу вам сказать 1562 помогите пожалуйста разобраться ситуация кпритична помогите прошу вас

Ольга

9 серпня 2023, 19:58

По проспекту Науки 54 під виглядом відновлення балкону після обстрілів пристрелили балкон на дві кімнати без дозволу.Хто це владнає!?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися