Як у Харківській міськраді пояснили необхідність будівництва біля Саржиного Яру

Будівельні роботи розпочнуть наприкінці поточного чи на початку наступного року

Директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сидоренко розповів про необхідність будівництва багатофункціонального центру на пр. Науки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За його словами, під час однієї з робочих поїздок до Харкова Президент України Володимир Зеленський дав доручення створити безпечний простір. Глава держави вбачає в такому проєкті насамперед можливість захисту дітей та цивільного населення від агресії ворожого сусіда.

Відповідно до проєкту там передбачене бомбосховище, розраховане на сотні людей, адже три чверті центру будуть розташовані під землею. Також це приміщення можна буде використовувати як великий освітній простір, де у безпечних умовах зможуть навчатися до семисот школярів або студентів.

Будівництво центру фінансуватиме виключно держава, витрата міських коштів на саме будівництво не передбачається. Зараз уряд виділив субвенцію на перший етап робіт. Місто профінансує тільки проєктну документацію. Проєкт має відповідати усім державним будівельним нормам, які стосуються бомбосховищ. Так, щоб багатофункціональний центр міг витримати ракетний удар.

“Жоден клаптик території Саржиного Яру не постраждає. Будівництво відбуватиметься у санітарній зоні (на фото), що прилягає до проспекту Науки і не є частиною Саржиного Яру.  Також додам, що будівництво у самому Яру неможливе взагалі, закон цього не дозволяє категорично. До кінця цього року планується закінчити усі технічні узгодження і дати старт будівельним роботам”, - розповів представник Харківської міської ради.

pictureРаніше "Коментарі. Харків" повідомляли про незаконне будівництво у Харкові.



Папа

14 серпня 2023, 15:37

Олекса (Номад), Отличное сравнение. ВСе так и есть. Украина под ручным управлением. И главное это понравиться Зе и Ермаку.

Олекса (Номад)

9 серпня 2023, 05:43

Знаєте, найбільше у цьому повідомленні мені сподобалась фраза "під час однієї з робочих поїздок до Харкова Президент України Володимир Зеленський дав доручення створити безпечний простір". Вона нагадала мені підпис під фотографією Кім Ір Сена у плавальному басейні з журналу "Корея" десь там середини 60-х років минулого століття: "Товарищ Ким Ир Сен осуществляет руководство на месте". Так і тут - головний чинуша України приїхав і дав розпорядження: побудувати на краю Саржиного яру (саме там, а не десь) "багатофункціонального центру". Як вам це?!?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися