До чого готують спеціалістів у громадах Харківської області

Психологи як стаціонарно, так і на виїзді надають необхідну допомогу

Для надавачів соціальних послуг Чугуївського району провели консультації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська розповіла, що в умовах війни важливо підготувати фахівців різних сфер до роботи з військовими. Мобільна бригада працювала з представниками:

  • центру соціальних служб,

  • ЦНАПу,

  • управління соціального захисту населення та територіального центру (надання соціальних послуг).

Віта Ковальська розповіла, що у березні цього року в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я “Ти як?” відкрили психологічну службу при обласному центрі соціальних служб. Відтоді психологи як стаціонарно, так і на виїзді проводять арт-терапії з дітьми, індивідуальні та групові консультації з батьками, надають супервізійну підтримку для спеціалістів. 

В.о. директора Харківського обласного центру соціальних служб Ольга Щербакова розповіла, що у Чугуївському районі під час консультацій обговорили особливості психоемоційного стану військових, які слід враховувати фахівцям із надання соціальних послуг під час виконання своїх посадових обов’язків.

Працівникам соціальних послуг надали деякі інструменти для роботи вже зараз. Також надалі планується розробка єдиного алгоритму для спілкування з військовослужбовцями з практичним відпрацюванням цієї компетенції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області жінок, хто має статус ВПО, запрошують до участі у проєкті “Стабільне майбутнє”. 

Детальніше про умови участі у проєкті читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися