У Харківській області провели перевірки (ФОТО)

Спеціалісти повністю забезпечені необхідними будматеріалами

У Харківській області проводяться роботи з відбудови житлового фонду та об'єктів інфраструктури, які були пошкоджені внаслідок російської збройної агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відновлювальні роботи перебувають на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

У Дергачівській громаді зараз відновлювальні роботи тривають у 17 житлових будинках, які найбільше постраждали від обстрілів окупантів, на загальну суму 172 млн грн.

Голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко розповів, що відбудова проводиться спільним коштом місцевого та обласного бюджетів. Відповідно до проєкту відновлення, буде проведена повна модернізація житлових будинків та прибудинкових територій. Виконають ремонт та утеплення квартир, під'їздів, відновлення дахів, балконів, вхідних груп, а також оновлення електромережі, каналізації та асфальтування під'їзних доріг і тротуарів.

Розробляють також програму відновлення в інших населених пунктах громади, таких як Слатине, Руська Лозова.

Зараз бригади виконують роботи по вулиці Центральній. У Дергачах найбільше постраждав будинок №3. Ворожий боєприпас вдарив у несучу стіну між двома квартирами на другому поверсі. У  результаті удару плити-перекриття впали на підлогу, вікна та двері в обох оселях знесло вибуховою хвилею. 

Зараз робітники завершують перестилати покрівлю, активно відновлюють внутрішні приміщення та фасад. Представник будівельної фірми-підрядника зазначає, що необхідними будматеріалами забезпечені повністю. Роботи йдуть згідно із затвердженим планом. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які будинки ремонтують в Ізюмі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися