У Харкові діють особливі умови купівлі житла: подробиці

У Харкові продовжує діяти програма пільгових кредитів

У липні поточного року в Харкові пільгові кредити на житло отримали три родини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Пільгові кредити надають завдяки фінансуванню з бюджету Харківської міської територіальної громади.

У Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву повідомили, що загальна сума фінансування минулого місяця склала 3,6 млн грн за двома програмами:

- кредитування молодих сімей і одиноких громадян коштом місцевих бюджетів;

- кредитування працівників бюджетних установ міста Харкова.

У Харківській міськраді нагадали, що дія Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки була поновлена. У травні-червні кредити на житло отримали дев’ять родин на  загальну суму 12,7 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває виплата компенсацій за майно пошкоджене та знищене ворожими військами. Зараз комісії на місцях розглянули 4 634 заяви на загальну суму 153,2 млн грн.

Найбільшу кількість заяв опрацювали комісії в Ізюмському районі, де погоджено виплати на суму майже 59 млн грн. У м. Харків схвалено виплати на суму понад 19 млн грн.

“Загалом на сьогодні в Харківській області зареєстровано 12 507 заяв. Питання виплат громадянам компенсацій залишається одним з пріоритетних та знаходиться на особливому контролі. Критично важливо опрацювати усі заяви якнайшвидше, щоб люди могли в найкоротші терміни відновити своє житло”, - розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися