Стало відомо, коли у Харкові перевірять список почесних громадян

Ігор Терехов вважає, що широка дискусія під час війни може дестабілізувати публічний простір

Список почесних громадян Харкова потрібно переглядати прозоро і з урахуванням думки громадськості. Однак Харківський міський голова Ігор Терехов вбачає можливим це зробити після перемоги, пишуть “Коментарі.Харків”.

За словами мера міста, в умовах війни така широка дискусія неможлива і не потрібна. Вона тільки дестабілізує публічний простір, а позбавляти звання кулуарно, на думку Ігоря Терехова, ще більш помилково.

“Команду ретельно проаналізувати список почесних громадян Харкова я дав давно - після Перемоги негідних людей буде з нього викреслено. Згідно з законом, з урахуванням думки мешканців міста та реалій. Але зараз у пріоритеті - робота над відновленням Харкова, підтримка його життєдіяльності та допомога нашим захисникам”, - наголосив Ігор Терехов.

Тим часом депутатка Харківської обласної ради Галина Куц повідомила, що відомий харківський бізнесмен Олександр Ярославський отримує гроші з бюджету Харківської області як почесний житель регіону. За її словами, стипендія складає 16 750 грн на місяць. Її дають, якщо людина окремо звернулась по стипендію. Олександр Ярославський за пів року отримав з обласного бюджету понад 100 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сидоренко розповів про необхідність будівництва багатофункціонального центру на пр. Науки. За його словами, під час однієї з робочих поїздок до Харкова Президент України Володимир Зеленський дав доручення створити безпечний простір. Глава держави вбачає в такому проєкті насамперед можливість захисту дітей та цивільного населення від агресії ворожого сусіда.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися