Олег Синєгубов про примусову евакуацію та особливості навчання в школах

У м. Куп'янськ можуть оголосити примусову евакуацію дітей

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону розповів про поточну ситуацію в Харківській області, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника ХОВА, на Харківщині триває обов'язкова евакуація цивільного населення з прифронтових населених пунктів, які перебувають під постійним вогнем ворога на Куп'янському напрямку. “Евакуація проходить планово та організовано і має на меті убезпечити цивільних від обстрілів. За перші 2 дні в безпечні місця вивезено 33 людини”, - пояснив Олег Синєгубов. 

Також начальник ХОВА повідомив про розгляд питання примусової евакуації дітей з небезпечних районів, в тому числі з м. Куп'янськ. “Там, за нашими даними, залишилося 523 дитини. Усі евакуйовані отримують гуманітарну допомогу та тимчасове житло. Зарезервовані місця для проживання в Харкові та за межами Харківської області”, - зазначив він.

Щодо навчання у наступному навчальному році Олег Синєгубов зазначив, що в умовах постійних обстрілів спільно з Міносвіти знайшли рішення -  наступного навчального року навчання офлайн зможе відбуватися тільки безпосередньо в укриттях закладів освіти, які ухвалили рішення про проведення очного навчання. Укриття обов'язково мають відповідати усім вимогам безпеки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Олексій Литвинов зазначив, що основним критерієм роботи освітян в майбутньому навчальному році буде безпека учнів.

Дізнатися детальніше, які навчальні заклади обрали змішаний формат навчання, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/6818
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися