Жителям Харківської області нагадали про важливу заборону

Порушення заборони передбачає покарання до 12 років тюрми

Під час воєнного стану робота вебкамер заборонена. Про це нагадали мешканцям Зміївської громади, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Зміївській міській раді, спираючись на інформацію Служби безпеки України нагадали власникам вуличних вебкамер про заборону онлайн-трансляції зі своїх пристроїв. Також громадян закликали інформувати про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ.

Заборона насамперед стосується автоматичної відеофіксації обстановки довкола житлових і соціальних споруд, дорожньо-транспортних, промислових і торговельних об’єктів.

“Росія використовує вразливість сучасних вебкамер, щоб здійснювати ракетні обстріли по Україні та коригувати їх у режимі реального часу. Інформацію з камер ворог може отримувати з онлайн-трансляції через стрімінгові платформи або через хакерський “злам”, - йдеться у повідомленні.

Також СБУ наголосила, що заборонено знімати та оприлюднювати фото- і відеоматеріали щодо діяльності Сил оборони та наслідків ворожих обстрілів. Поширення таких записів є злочином, який передбачає покарання до 12 років тюрми.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Краснокутській громаді заборонили водіям їздити без глушника.

Відповідне рішення ухвалив виконком ради у зв’язку з чисельними скаргами жителів. “Велика кількість населення переживає наслідки війни не тільки фізично, але й психічно. Це проявляється у вигляді підвищеної тривоги, гострої стресової відповіді, ПТСР”, - зазначили в громаді.

У селищній раді повідомили, що порушники будуть затримані працівниками поліції та притягнуті до відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися