Скандал навколо забудови Саржиного Яру набирає обертів (ФОТО)

Харків'яни проти будівництва у Саржиному Яру

У Харкові місцеві жителі провели пікнік-нетворкінг проти будівництва в Саржиному Яру великого офісного центру. Пікнік намагалася зупинити поліція, також на місце приїхали представники Територіального центру комплектування армії, пишуть "Коментарі. Харків".

Депутатка Харківської міської ради Ірина Гончарова розповіла, що харків’ян обурює чергова спроба забудувати парк. І шокує нецільове використання 7,5 мільйонів грн на розробку проєкту. Мінімум 180 млн бюджетних гривень коштуватиме будівництво, взяти їх очільник Харкова хоче з Фонду ліквідації наслідків війни. При цьому за її словами, тисячі харків’ян не мають де жити - люди залишились без стін, без даху, без вікон. При цьому кошти у міста є, однак проблеми людей не розв'язують.

Тиждень тому Харків відвідала депутатка Європарлементу Віола фон Крамен. Вона добре знайома з ситуацією у Харкові, і майже не здивувалась розповіді про спроби очільника міста забудувати Саржин Яр. Впевнена, не випадково Європарламент відрядив до Харкова саме пані Віолу. Не сумніваюся, Віола фон Крамен повідомить у своєму звіті як у Харкові використовується фінансова допомога наших західних партнерів. Слідкуємо за новинами. Можливі несподівані зміни курсу”, - написала Ірина Гончарова.

Загалом на пікнік зібралося зо півтори сотні харків’ян. Вони обговорювали проєкт забудови одного з найкращих місць відпочинку у Харкові, малювали плакати, зокрема, з такими написами: “Міськрада чи міськZрада?”, “Ні забудові Саржиного Яру”, “Влада говорить із нами мовою погроз, але ми розуміємо лише Українську”. Перед учасниками акції виступила архітектор Ольга Клейтман, керівниця архітектурної студії SBM Studio, яка у 2020 році виконала проєкт реконструкції Саржиного Яру. Фахівець зауважила, що на території, яку міська влада відвела під будівництво, взагалі не варто щось зводити через підземні води.

Містяни, попри спроби поліції припинити пікнік, записали відеозвернення до Президента Володимира Зеленського.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харківській міській раді пояснили необхідність забудови Саржиного Яру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися