У Харкові заговорили про корупцію

Харків та НАЗК підписали Декларацію

Влада Харкова та області провела робочі зустрічі з очільником Національного агентства запобігання корупції Олександром Новіковим, повідомляють "Коментарі. Харків".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що ХОВА готова всебічно розвивати співпрацю з НАЗК та впроваджувати усі антикорупційні ініціативи, які розробило агентство задля більш ефективного і прозорого використання коштів, зокрема при відновлювальних роботах.

Він зазначив, що прозорість публічних закупівель повинна впливати на обсяг коштів, спрямованих на відновлення громад.

Також сторони обговорили важливість впровадження Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, що дозволить значно знизити рівень непрозорості дій керівників громад.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що між Харковом та Національним агентством з питань запобігання корупції була підписана Декларація розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році судами до адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб, які вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією. У прокуратурі навели приклад - постановами Червонозаводського районного суду м. Харкова було визнано винними за ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП трьох посадових осіб одного з комунальних закладів м. Харкова. Їх визнали винними у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією, та було накладено стягнення у виді штрафу. 

Детальніше про боротьбу з корупцією у Харківській області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися