Які об'єкти на Харківщині відновлюють першочергово (ФОТО)

У Старому Салтові відновлюють житлові будинки та соціальні об'єкти

Від російської збройної агресії у Старосалтівській громаді зазнали руйнувань понад 700 об’єктів. Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам межах робочої поїздки оглянув будівлі, які вже відновлюють. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Зараз у Старому Салтові проводять капітальний ремонт у 3 багатоквартирних житлових будинках. Також відновлюють будівлю, у якій розміщується амбулаторія загальної практики сімейної медицини № 1, ЦНАП та селищна рада.

Михайло Харнам наголосив, що першочергово відновлювальні роботи ведуться у житлових будинках, закладах медицини та адмінбудівлях. “Щоб люди могли повернутися додому й отримувати якісні послуги”, – наголосив він. 

Представник ХОВА розповів, що у будівлі, де відновлюють амбулаторію, ЦНАП та селищну раду, замінюють опалення, оскільки котельня була пошкоджена внаслідок обстрілу. Проводяться роботи з інженерії, спеціалісти ремонтують систему вентиляції, електричну частину, слаботочну систему.

Також паралельно виконуються зовнішні роботи - уже відновлена покрівля, на 70% виконано фасад. “Вставили всі вікна, завезли на об’єкт двері, але встановимо їх після того, як закінчимо внутрішні роботи. Окрім того, планується благоустрій території”, – повідомив директор генпідрядної організації Роман Мовчан.

Загальна кошторисна вартість робіт цього об’єкта становить майже 74 млн грн. Відновлювальні роботи будівлі планують закінчити вже у наступному році.

Крім поточних об'єктів відновлення Старосалтівської громади, наразі розробляють проєктно-кошторисну документацію для ще 14 житлових будинків. Також у селищі планується невдовзі розпочати відновлення ліцею.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові проводять масштабні ремонтні роботи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися