У Харкові підприємець “підзаробив” на школі: подробиці

Підприємець організував внесення до актів виконаних робіт неправдивих відомостей

У Харкові підприємцю повідомили про підозру. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у 2021 році між Управлінням освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради та фізичною особою-підприємцем було укладено договір щодо виконання капітального ремонту приміщень загальноосвітньої школи, розташованої на території району.

Підприємець організував внесення до актів виконаних робіт неправдивих відомостей. При цьому, за даними прокуратури, він знав, що роботи були виконані не у повному обсязі та не відповідають умовам договору. Після підписання документа, підприємець подав його до органу місцевого самоврядування. 

Надалі на підставі цього документа підприємець отримав близько 200 тис. грн бюджетних коштів, чим було завдано збитків державі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська міська рада хоче витратити на підрізку та видалення дерев понад чотири мільйони гривень.

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради оголосив тендер щодо закупівлі послуги з видалення та обрізки дерев. Очікувана вартість робіт - 4,2 млн грн. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 21 серпня 2023 року. Торги заплановані на 22 серпня 2023 року. Умовами тендеру передбачено знос 460 дерев та обрізка 107 дерев. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг - 31 грудня 2023 року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися