Харків опинився у лідерах: статистика невтішна

Станом на травень 2023 року в Україні проживало 29 млн громадян

В Інституті демографії та соцдосліджень ім. М. Птухи розповіли, що Харків опинився серед лідерів міст, з яких виїхало найбільше жінок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Апостроф”.

Завідувач сектору міграційних досліджень Інституту Олексій Позняк зазначив, що найбільше жінок виїхало з Києва та Харкова. Він зауважив, за кордон найбільше виїхало жінок молодого та середнього віку. При цьому частка тих, хто має дітей, серед них вища, ніж серед тих, хто залишився в країні.

За словами Олексія Позняка, для відбудови країни після війни необхідно утримувати чисельність принаймні у 30 млн осіб. За його словами, в межах країни станом на травень 2023 рокупроживало 29 млн громадян.

Кількість працездатного населення - 9,1-9,5 млн українців, якщо без бюджетників, то це - до 7 млн осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області обговорили реалізацію програми "Найкращий догляд для кожної дитини в Харківській області". У обговоренні взяла участь міністерка соцполітики України Оксана Жолнович в рамках робочої поїздки у Харківську область та представники ЮНІСЕФ. Загалом торкнулися питання стану соціальних послуг в регіоні. Вказана програма передбачає забезпечення сімейного догляду для всіх дітей.

Також разом з міністеркою оглянули Харківський регіональний мультифункціональний центр допомоги дітям, відвідали Центр первинної медичної допомоги №2 Харківського району та передали персоналу ноутбуки.

Детальніше про соціальні проблеми Харківської області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися