Що буде з погодою у Харкові та області вихідними

Істотних опадів вихідними синоптики не прогнозують

У Харкові, за даними синоптиків, будуть спекотні вихідні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

У суботу, 19 серпня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі становитиме 16 - 21°, вдень коливатиметься в межах 30 - 35°.

У неділю, 20 серпня також, за даними синоптиків, буде мінлива хмарність, без істотних опадів. Температура повітря вночі прогнозується в межах 17 - 22°, вдень 32 - 37°.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській раді розповіли жителям міста у яких випадках вживання кавунів може зашкодити.

У Департаменті охорони здоров’я пояснили, що  причиною отруєння кавунами можуть стати бактеріальні збудники. У першу чергу загрозу можуть нести надбиті, надрізані кавуни або ж куплені в місцях, де не дотримуються санітарно-гігієнічних норм. Жителям Харкова порекомендували ретельно помити їх під проточною водою перед споживанням. Однак застерегли від придбання кавунів на стихійних ринках та біля трас.

Розрізані кавуни потрібно зберігати лише в холодильнику. Також у Харківській міськраді розповіли, що у літрі кавунової м’якоті міститься  приблизно 60 г цукру, тож, щоб уникнути значного глікемічного навантаження на організм, варто пам'ятати про міру в розмірі порцій та поєднувати споживання кавунів з багатою на клітковину їжею.

“Вагітним жінкам не можна зловживати м’якоттю кавуна, адже це може призвести до надмірного навантаження на нирки. Людям із захворюваннями сечостатевої системи теж необхідно дозувати споживання кавунів, особливо якщо ці хвороби ускладнені наявністю каменів у нирках, адже можна спровокувати їх відходження”, - наголосили у міській раді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися