На Харківщині почастішали скарги мешканців: що сталося

За несвоєчасне очищення вигрібних ям покарали представника органу місцевого самоврядування

До Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшло звернення щодо порушення вимог законодавства під час здійснення відведення стічних вод з житлових будинків, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Проблеми виникли у сел. Високий у будинках, розташованих на вул. Франка, 2-Б, 2-В, 2-Г, 2-Д. Спеціалісти опрацювали звернення та виявили, що зберігання рідких відходів, які утворились у житлових будівлях 2-Б, 2-В, 2-Г, 2-Д по вул. Франка, здійснюється у вигрібних ямах внаслідок відсутності централізованого водовідведення. 

Факт витоку каналізаційних відходів на поверхню ґрунту, вказаний у зверненні, підтвердився, що є порушенням чинного законодавства. Відповідальність за вищезазначені порушення передбачена статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами комісійного розгляду звернення на представника органу місцевого самоврядування винесено постанову про накладення штрафу. 

Також підготовлено та направлено лист до Височанської селищної ради щодо вжиття заходів зі своєчасного очищення вигребів від житлових багатоквартирних будинків та недопущення забруднення навколишнього середовища каналізаційними стоками в міру їх заповнення видаленням рідких відходів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Наталинська сільська рада оголосила тендер на ремонт трьох доріг у селах загальною очікуваною вартістю 35,83 млн грн. Йдеться про капітальний ремонт дороги по вулиці Шкільна в селі Кобзівка Красноградського району вартістю 22,98 млн грн. Крім того, за майже 6 млн грн планується виконати ремонт по вулиці Івана Гулого на ділянці від а/д С- 211713 під’їзд до села Кобзівка до будинку № 2 по вулиці Молодіжна.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися