У Харківській області зросте вартість комунальних послуг: що відомо

Абонентська плата нараховується у фіксованому розмірі

Комунальне підприємство “Вода” Валківської міської ради Харківської області повідомили про введення з 1 серпня 2023 року плати за абонентське обслуговування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради. 

У міській раді зазначили, що плата за абонентське обслуговування - це платіж, який споживач сплачує постачальнику комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг для відшкодування витрат постачальника, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговування абонентів (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення).

 Абонентська плата нараховується у фіксованому розмірі незалежно від того, користувалися послугою чи ні. А також нараховується на один особовий рахунок незалежно від кількості мешканців та об’єму споживання, і сплачується щомісячно – про це буде інформувати додатковий пункт в розрахунковій квитанції.

 Плата за абонентське обслуговування для абонентів КП "Вода" (для абонентів (населення, бюджету, підприємств та організацій), без врахування витрат на обслуговування та заміну комерційних приладів обліку води, грн з ПДВ):

  • централізоване водопостачання - 27,18,

  • централізоване водовідведення - 27,18,

  • разом водопостачання та водовідведення - 54,36.

Держава регулює граничний рівень плати за абонентське обслуговування, який з 01 грудня 2022 року по 31 грудня 2022 року становить:

- централізоване водопостачання – 38,07 грн (з ПДВ)

- централізоване водовідведення – 38,07 грн (з ПДВ)

Відповідно до законодавства України розмір плати за абонентське обслуговування затверджується внутрішнім наказом по підприємству та визначається виконавцем комунальних послуг за їх фактичними витратами у розрахунку на 1 абонента/міс.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як провести перерахунок за газ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися