У Харкові відбувся парад за рівність у рамках "ХарківПрайду"

Цього року учасники вирішили не проводити традиційної спільної ходи

У Харкові 2 вересня пройшов марш у рамках "ХарківПрайду". Цього року учасники розділилися на чотири групи й розставили фігури із закликами до рівних прав у суспільстві. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Суспільне. Новини".

Фігури стоять по проспекту Науки від станції метро "Наукова" до "Ботанічного саду". Порушень та сутичок зафіксовано не було.

"Ми за права людини й проти російської агресії. Як ЛГБТ-спільнота, ми намагаємося в рамках "ХарківПрайду" бути корисними й показати, що ми є, і хто ми є, і що ми лишаємося собою", — сказала програмна директорка "ХарківПрайду" Анна Шаригіна.

В той же час в Харківському метро пройшла паралельна акція під назвою "Антипрайд". Учасники демонстрували плакати з написами "Нашим воїнам потрібна підтримка на фронті, а не "прайд" в тилу" та "Націоналісти гинуть не за прайди".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про презентацію книги та збір коштів на ЗСУ Харківським письменником. Сергій Жадан запрошує усіх на презентацію своєї нової книжки "Скрипниківка". На презентаціях письменник продовжить збирати кошти на потреби ЗСУ, як і на всіх своїх заходах і концертах. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на соцмережі Сергія Жадана. В ході туру письменник заїде і до рідного Харкова. Зустріч з харків'янами планується на 22 вересня, відбудеться вона у Театрально-концертному центрі. Презентації книжки проходитимуть до 29 вересня, загалом автор представить її у 18 містах, зокрема в Одесі, Львові, Сумах, Кривому Розі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися