На Харківщину передали понад 13 тонн продуктів: хто отримає допомогу

Серед гуманітарної допомоги передали продукти, будівельні матеріали, сіль та воду

У Харківській області триває забезпечення населення продуктами та речами першої потреби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За тиждень з 28 по 31 серпня Обласний гуманітарний штаб передав до Куп'янського району 13,7 тонни харчових продуктів, засобів гігієни та технічних засобів. 

Жителям Красноградської, Донецької, Олексіївської, Нововодолазької, Богодухівської та Зміївської громад було спрямовано 7500 продовольчих наборів. На потреби Чкаловської громади відвантажено 3800 дощок і понад 3 тонни солі.

Крім цього, волонтерам ГО “Дія” та БФ “Безпечне небо” відвантажили майже 11 тисяч літрів питної води для подальшої передачі населенню.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області перевірили харчові продукти на вміст радіонуклідів.

Людина може зазнати опромінення радіоактивними речовинами через повітря, яким дихає чи продуктами, які вживає. Зменшити ймовірність потрапляння радіонуклідів в організм з їжею можна досягти шляхом зменшення їх кількості у харчових продуктах. Це можна зробити за допомогою різних технологічних та кулінарних обробок. Приміром, ретельно помивши чи почистивши овочі та фрукти, можна видалити від 20 до 60% радіонуклідів. А при технологічній переробці фруктів і овочів вміст стронцію-90 у готовому продукті зменшується в 6 разів порівняно з сировиною.

Фахівці лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів держустанови за поточний період 2023 року провели спектрометричні дослідження 119 зразків харчових продуктів. Про результати перевірок читайте за посиланням




Дмитрий

11 вересня 2023, 12:12

Я Шумаков Дмитрий Дмитриевич,прошу Вас оказать мне гуманитарную помощь продуктами питания,я инвалид 2й группы болею эпилепсией.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися