Стало відомо, що буде з парком “Великобурлуцький степ”

У Харківській області намагаються зберегти регіональний ландшафтний парк

Прокуратура в апеляції домоглась вжиття заходів до збереження об’єкта природно-заповідного фонду площею понад 2000 га — регіонального ландшафтного парку “Великобурлуцький степ”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі пояснили, що регіональний ландшафтний парк місцевого значення “Великобурлуцький степ” було створено з метою збереження в природному стані лісостепових ландшафтів Східноєвропейської провінції. На його території заборонено знищення видового складу рослин, розорювання земель, будівництво, самочинну зміну меж, зміну охоронного режиму, забруднення території, розведення вогнищ. Однак упродовж понад 22 років з моменту створення парку його межі в натурі (на місцевості) встановлено не було. Це створює передумови для вибуття із комунальної власності земель природно-заповідного фонду та передачі їх у приватну власність. Може відбуватися розорювання чи інше пошкодження території парку, а це прямо суперечить вимогам природоохоронного законодавства України.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з відповідним позовом, у задоволенні якого судом відмовлено. 

Проте прокурори оскаржили судове рішення в апеляційному порядку. Другий апеляційний адміністративний суд підтримав позицію Харківської обласної прокуратури та зобов’язав провести роботи з оформлення землевпорядної документації, що надалі унеможливить незаконне використання охоронюваних законом територій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові викрили шахрая




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися